جوانسازی پوست با لیزر

جوانسازی پوست با لیزر

جوانسازی پوست با لیزر می تواند به پوست شما کمک کند تا پوستی سالم تر و جوان تر داشته باشید ، اگر افزایش سن، آکنه یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید باعث ایجاد لکه، زخم یا چین و چروک روی صورت و پوست شما شده است . جوانسازی پوست به کمک لیزر به این شکل انجام می شود که پوست آسیب دیده و قدیمی به صورت لایه به لایه و با دقت از بین می رود. سلول های جدید پوستی که در طول بهبود ایجاد می شوند، سطحی سفت تر و جوان تر بر روی پوست ایجاد می کنند.

مقاله مرتبط : جوانسازی پوست صورت

آماده سازی لیزر برای پوست

آماده سازی برای جوانسازی پوست با لیزر

قبل از هر کاری ابتدا با یک متخصص پوست مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاندیدای خوبی برای جوانسازی پوست به وسیله لیزر هستید یا خیر. در صورت ابتلا به تبخال یا تاول در اطراف دهان یا هر قسمت دیگر بدن تان، قبل از انجام لیزر حتما ب پزشک اطلاع دهید. جوانسازی پوست با لیزر می تواند باعث ایجاد جوش در برخی افراد شود. در زمان لیزر جوانسازی پوست پزشک از شما می خواهد حداقل 10 روز قبل از انجام درمان از مصرف برخی داروها و مکمل ها، از جمله آسپیرین، ایبوپروفن و یا ویتامین E اجتناب کنید، این داروها می توانند روی لخته شدن خون تاثیر بگذارند.

اگر سیگاری هستید، بهتر است دو هفته قبل و دو هفته بعد از جوانسازی پوست به وسیله لیزر از کشیدن سیگار اجتناب کنید. سیگار کشیدن دوره نقاهت را طولانی می کند، به علاوه ترک سیگار احتمال بروز عوارض جانبی را به حداقل می رساند و دوره بهبود پوست را کاهش می هد. پزشک ممکن است قبل از انجام جوانسازی پوست به کمک لیزر آنتی بیوتیک تجویز کند تا به این شکل از بروز هرگونه عفونت بامتریایی پیشگیری شود، همچنین اگر مستعد تبخال یا زخم هستید، قبل از انجام جوانسازی پوست به کمک لیزر پزشک داروی ضد ویروسی تجویز خواهد کرد.

در زمان لیزر جوانسازی پوست و پس از آن چه انتظاراتی باید داشت؟

جوانسازی پوست به کمک لیزر توسط متخصص پوست انجام می شود که یک درمان سرپایی است و نیاز به بستری شدن در بیمارستان ندارد. پزشک چروک های اطراف چشم، دهان یا پیشانی را در جلسات صورت جداگانه درمان می کند و یا ممکن است بسته به شرایط چروک های شما، تمام صورت را در یک جلسه لیزر کند. جوانسازی پوست به کمک لیزر بدون بیهوشی و با بی حسی موضعی انجام می شود، همچنین هر جلسه جوانسازی با لیزر کوتاه است و طی یک الی دو ساعت (بسته به نواحی تحت درمان) انجام می شود. التهاب پ.ست پس از جوانسازی پوست با لیزر کاملا طبیعی است و برای کنترل این التهاب و به ویژه تورم اطراف چشم، پزشک پماد استروئید تجویز خواهد کرد.

گذاشتن یک بالشت اضافه زیر سر در هنگام خواب و قرار دادن سر بالاتر از سطح زمین می تواند در کاهش التهاب کمک کند. ممکن است 12 تا 72 ساعت پس از جوانسازی پوست به کمک لیزر احساس خارش یا سوزش داشته باشید و همچنین 5 تا 7 روز پس از لیزر در پوست خود احساس خشکی می کنید و ممکن است محل تحت درمان پوسته پوسته شود. به هرحال بسته به شکل تحت درمان و سن و سال شما و همچنین ویژگی های پوستی تان بهبودی معمولا بین 10 تا 20 روز طول خواهد کشید. پس از بهبودی پوست نیز می توانید از مواد آرایشی بدون چربی oil-free استفاده کنید تا قرمزی پوست به حداقل برسد (قرمزی پوست معمولا 2 تا 3 ماه پس از انجام جوانسازی پوست به کمک لیزر از بین می رود).

پس از انجام لیزر جوانسازی پوست، لازم است از ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید تا از پوست خود که حساسیت بالایی در مقابل اشعه آفتاب دارد، محافظت کنید. ضد آفتاب انتخابی شما باید دارای SPF بیشتر از 30 درصد باشد. نکته بسیار مهم این است که تا مدتی پس از  لیزر لازم است زمان کمتری در مقابل نور آفتاب قرار بگیرید (به ویژه در ساعات 10 صبح تا 2 بعد از ظهر که شدت آفتاب بیشتر از هر زمان دیگری است) و ضد آفتاب خود را هر 2 ساعت تجدید کنید. استفاده از مرطوب کننده مناسب پس از لیزر جوانسازی پوست بسیار مهم است، همچنین اگر قبل از جوانسازی پوست با لیزر از محصولات Retin A یا اسید گلیکولیک استفاده می کردید، پس از حدود 6 هفته از انجام لیزر می توانید دوباره استفاده از این محصولات را آغاز کنید.

مزایای جوانسازی پوست با لیزر

مزایای جوانسازی پوست با لیزر

روش جوانسازی پوست با لیزر مزیت های زیادی دارد، از جمله اینکه این روش خیلی سریع، بدون برش و جراحی انجام می شود، در مطب پزشک قابل انجام است، دوره نقاهت ندارد و همچنین اگر توسط فرد متخصص انجام شود، عارضه جانبی نخواهد داشت.

معایب جوانسازی پوست به کمک لیزر

جوانسازی پوست به کمک لیزر نیز مانند هر فرایند درمانی دیگری ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، اغلب عوارض مربوط به لیزر موقت هستند و به خودی خود برطرف می شوند، اما اگر این روش درمانی توسط فرد غیر متخصص انجام شود ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد که گاهی دائم هستند، برخی از این عوارض احتمالی عبارتند از:

• قرمزی، تورم و خارش: پوست تحت درمان ممکن است دچار خارش شده و یا قرمز و متورم شود. قرمزی ممکن است شدید باشد و چند ماه طول بکشد. تشدید یا عود یک بیماری پوستی که قبلا به آن مبتلا بوده اید، مانند روزاسه، می تواند عامل قرمزی باشد.
• آکنه: استفاده از کرم ها، پمادها و پانسمان بعد از اتمام درمان روی صورت ممکن است منجر به آکنه شود یا آکنه های موجود را بدتر کند.
• عفونت: اگر جوانسازی پوست به کمک لیزر به صورت تهاجمی انجام شود، باعث عفونت باکتریایی، ویروسی یا قارچی می شود. شایع ترین نوع عفونت، تبخال های ویروسی هستند. در بیشتر موارد ویروس مربوط به تبخال در پوست به صورت نهفته وجود دارد که لیزر می تواند این ویروس را بیدار کند.
• تغییر در رنگ پوست: جوانسازی پوست به کمک لیزر ابلیتیو ممکن است باعث شود پوست تحت درمان تیره تر hyperpigmentation یا روشن تر hypopigmentation از قبل به نظر برسد که اغلب هفته ها پس از درمان خود را نشان می دهد. تغییرات دائمی در رنگ پوست گاهی در افرادی مشاهده می شود که دارای پوست تیره تری هستند.
• اسکار یا جای زخم: لیزر اگر به درستی انجام نشود و به صورت تهاجمی باشد ممکن است باعث ایجاد اسکار دائمی روی پوست شود.
• چرخش پلک ectropion: لیزر اگر در نزدیکی پلک پایین انجام شود، به ندرت ممکن است باعث بیرون آمدن پلک و نمایان شدن سطح داخلی چشم شود که به این عارضه اکتروپیون ectropion گفته می شود.
لیزر از هر نوعی که باشد (لیزر برای جوانسازی پوست یا لیزر موهای زائد) برای همه افراد مناسب نیست، افرادی که نمی توانند جوانسازی پوست با لیزر را انجام دهند عبارتند از:
• داروهای ضد آکنه قوی ایزوتروتینوئین را طی یک سال گذشته مصرف کرده اند (باید حداقل 9 ماه از مصرف این داروها گذشته باشد تا بتوان از لیزر استفاده کرد)
• فرد دارای یک بیماری خود ایمنی یا سیستم ایمنی ضعیف باشد.
• پوست به راحتی زخم می شود.
• پرتو درمانی انجام داده یا در حال انجام پرتو درمانی است
• خانم های باردار یا شیرده
• مستعد تبخال است
• افرادی که به تازگی پوست خود را با دستگاه برنزه کرده اند (به دلیل حساسیت بالای پوست)

نکته: لیزرهای قدیمی تر برای افراد دارای پوست تیره مناسب نبودند و اغلب استفاده از لیزر به این افراد توصیه نمی شد، اما لیزرهای جدید به گونه ای ساخته شده اند که محدودیتی برای هیچ نوع پوستی ندارند.

مقاله مرتبط : لیفت پیشانی 

اقدامات احتیاطی قبل و بعد از لیزر کردن پوست

پس از انجام لیزر جوانسازی پوست طبق دستورات پزشک عمل می کنید و مدتی در مقابل نور خورشید قرار نمی گیرید و اگر داروی موضعی نیاز است، به موقع و منظم مصرف می کنید. اما اگر قصد انجام لیزر دارید قبل از فرایند درمان چه کارهایی را باید انجام دهید؟ در ادامه به این اقدامات احتیاطی اشاره می کنیم:
• حتما به پزشک مراجعه کنید و در مورد داروهایی که مصرف می کنید با وی مشورت کنید. همچنین سابقه پزشکی خود را به طور کامل برای پزشک شرح دهید (از جمله اینکه سابقه بیماری خود ایمنی یا تبخال دارید، داروی خاصی مصرف می کنید و غیره)
• سعی 2 ماه قبل از جوانسازی پوست به کمک لیزر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید. آفتاب شدید و بیش از حد می تواند پوست را حساس کرده و باعث ایجاد رنگدانه های نامنظم دائمی روی پوست شود. قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید در برخی افراد نیز باعث فعال شدن مجدد ویروس تبخال می شود.

اینستاگرام مداریا را دنبال کنید.