پلاسما جت یا پلکسر پلاس ! تفاوت در چیست؟

پلاسما جت

تفاوت پلکسر پلاسما و پلاسما جت در چیست؟

جت پلاسما در سال 2014 در بازار لوازم آرایشی دستگاه خود را معرفی کرد. در حالیکه مطالعات علمی مربوط به دستگاه پلکسر در سال 2009 شروع شد و در سال 2011 منتشر و در سال 2012 به عنوان یک دستگاه پزشکی مورد تایید قرار گرفت.

لازم به ذکر است این دو دستگاه تفاوت های زیادی با هم دارند، در حالیکه تصور می شود یکی هستند. این مسئله مصداق نام برندهایی است که جایگزین نام محصول شده اند در این مطلب به چند مورد از این برندها که جای محصول را گرفته اند، اشاره می شود.

به عنوان مثال بسیاری از ما شنیده ایم که به جای مایع ظرفشویی از ریکا استفاده می کنیم، در حالیکه ریکا نام برندی است که به دلیل قدیمی بودن آن به جای محصول مایع ظرفشویی استفاده می شود.

بسیاری از ما دستمال کاغذی را با نام کلینکس می شناسیم، در حالیکه کلینکس نیز نام برند یک دستمال کاغذی است. وایتکس و تاید نیز همینطور هستند. وایتکس نام تجاری یک مایع سفید کننده و تاید نام تجاری پودر رختشویی است، اما هر دوی این نام ها به جای نام محصول استفاده می شوند.

اکثر ما شلوار جین را با نام شلوار لی می شناسیم، در حالیکه لی نام یکی از برندهای تولید کننده شلوار جین است. سایر موارد مشابه را در ادامه بیان می کنیم:

• دلستر به جای انواع نوشابه در حالیکه دلستر نام تجاری یک نوشابه است.
• پیف پاف و امشی که هر دو نام های تجاری حشره کش هستند اما در گفتگوهای عامه به جای اسپری حشره کش استفاده می شوند.
• اسکاچ به جای اسفنج ظرفشویی
• نسکافه به جای قهوه فوری
• سامسونت به جای کیف اداری
• ساندیس به جای انواع آبمیوه
• کیم به جای بستنی چوبی

در مورد دستگاه پلکسر و پلاسما جت نیز همین مسئله وجود دارد، اکثر مردم این فرایند را با نام پلاسما جت می شناشند، اما آیا واقعا این دو دارای یک کاربرد هستند؟ نتیجه هر دو دستگاه یکسان است؟

خیر، به هیچ وجه، به همین دلیل در ادامه این مطلب به بیان تفاوت های دو دستگاه پلکسر پلاسما و پلاسما جت می پردازیم.

جریان پلاسما جت نسبت به پلکسر پلاسما از فاصله دورتری از پوست شروع می شود. بیشتر بودن فاصله از سطح پوست باعث می شود انرژی پلاسما جت غیر قابل کنترل شود، فرایند به شکل تهاجمی تر انجام شود و دقت کار نیز کاهش پیدا می کند. به این ترتیب جریان به عمق پوست نفوذ می کند و منجر به بروز اسکار یا نکروز می شود.

دستگاه پلاسما جت دارای اثر حرارتی بالاتری است و درصد آسیب آن به پوست بیشتر است، بنابراین دوره نقاهت طولانی تری دارد، در کار با پلاسما جت نکروز روی پوست تولید می شود و زمان بهبود این نکروزها طولانی است.

در کار با پلاسما فاصله بین نوک سوزن و پوست کمتر است و در نتیجه کنترل بیشتری بر روی پوست وجود دارد، بافت نکروز ایجاد نمی شود و آسیب کمتری به بافت وارد می شود و دوره بهبود پوست کوتاه تر خواهد بود. به علاوه حرارت ایجاد شده در دستگاه پلکسر به کلاژن سازی کمک می کند.

جت پلاسما از DC یا جریان مستقیم استفاده می کند که ادعا می شود ایمن تر است؛ در حالیکه پلکسر طوری طراحی شده که هیچ جریانی آزاد نمی کند و به این ترتیب از گرمای آزاد شده ناشی از جریان مستقیم پیشگیری کرده و هیچ زخمی روی بافت ایجاد نمی شود.

جت پلاسما دارای الکترود بازگشتی است تا جریان انتقال یافته را از بدن خارج کند. جریان مستقیم خطرناک است و باعث می شود یک جرقه الکتریکی از فاصله دور به صورت عمقی تر عمل کند.
استفاده از جت پلاسما با انعقاد خون همراه است که برای انعقاد خون انرژی بالا نیاز است، این مسئله نشان می دهد از پلکسر پلاسما بسیار تهاجمی تر است و علاوه بر اینکه منجر به درد بیشتر و اتلاف وقت بیمار می شود، با ریسک بیشتر نکروز و اسکار همراه است.

پلکسر دارای نتایج بافت شناسی، میکروسکوپی و توموگرافی است که نشان می دهد دارای ایمنی و اثربخشی بیشتری است

جت پلاسما

مقایسه کیفیت دستگاه و کمپانی جت پلاسما و پلکسر پلاس

پلکسر پلاس به خاطر کیفیت دستگاه و اعتبار شرکت سازنده دارای 3 سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است.

این دستگاه دارای 3 هندپیس وایرلس است که ایمنی را چند برابر کرده و باعث تنوع کاربری و افزایش دقت عملکرد دستگاه می شود. ریز پردازنده های دیجیتال که خاص هر مقدار نیرو هستند، حداکثر دقت در عملکرد و کنترل منبع پلاسما را تضمین می کند. هر هندپیس برای عملکردهای خاصی طراحی شده است.

اعتبار پلکسر از لحاظ علمی در همه موارد ادعا شده به اثبات رسیده است، این موارد عبارتند از:

• بلفارپلاستی
• رفع ضایعات پوستی مانند فیبروم، کیست، آکنه فعال، اسکار و کراتوز keratosis
• جوانسازی پوست
• بیماری های سطح چشم

اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه: دستگاه پلکسر

کاربردهای پلکسر برای قرنیه چشم (تنها پلکسر دارای تاییدیه پزشکی، مقالات منتشر شده و پروتکل های موثر در این زمینه است)
درمان های قرنیه چشم در ابتدا بر روی خرگوش های نر نیوزیلندی انجام شد. این خرگوش ها به سه گروه تقسیم شدند و چشم چپ این خرگوش ها برای انجام آزمایش در نظر گرفته شد. آزمایش ها بر روی سه بخش از سطح قرنیه چشم و تحت تاثیر پلاسما انجام شد. برای این منظور پلاسما توسط دستگاه پلکسر، در حالت مداوم و با سطح قدرت کم تولید شد (هندپیس سفید) که با فواصل زمانی 0.7 ثانیه و با استفاده از سوزن 22 انجام شد.

دستگاه جت پلاسما به دلیل ویژگی هایی که دارد در چشم پزشکی قابل استفاده نیست.

برای ارزیابی ایمنی پلاسما، تغییرات بافتی بخش تحت درمان پس از 24 ساعت، یک هفته و یک ماه مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج به شرح زیر بود:

پس از 24 سطح فقط نقص مخاطی قابل مشاهده بود. در حالیکه پس از یم هفته و یک ماه سطح چشم کاملا درمان شده بود و به سلامت کامل رسیده بود. بنابراین پلکسر پلاسما به عنوان یک ابزار جراحی نرم جایگزین خوبی برای برخی روش های درمانی به کار برده بر روی سطح چشم می باشد.

در تحقیقات بیشتری که در این زمینه انجام شد، اثربخشی پلکسر برای درمان 15 بیماری بر روی سطح چشم ثابت شد.

در نهایت آنچه دستگاه پلکسر را نسبت به سایر رقیبان و دستگاه های مشابه برتری می بخشد، این است که پلکسر دارای ثبت بین الملل است.

لینک مرتبط