داروی زود انزالی ( بایدها و نبایدهای مصرف دارو )
داروهای زود انزال
زود انزالی زمانی به حالتی گفته می شود که یک مرد قبل از اینکه خودش یا شریک جنسی وی به ارگاسم برسند یا آماده باشند، انزال اتفاق بیفتد. زودانزالی یک مشکل جنسی رایج در بین مردان است و طبق آمار از هر 3 مرد، یک نفر گاهی دچار زود انزالی می شود. زود انزالی باعث مشکلات ارتباطی و کاهش اعتماد به نفس می شود و عدم درمان آن باعث تشدید بیماری می شود.
خبر خوب اینکه مشکل زود انزالی کاملا قابل درمان است و نوع درمان به علت بروز آن بستگی دارد. مصرف داروی زود انزالی که توسط پزشک تجویز می شود، یکی از روش های درمان این بیماری است. آیا می دانید بهترین دارو برای درمان زود انزالی چیست؟ اینکه کدام دارو بهترین داروی زود انزالی است را نمی توان به طور قطع بیان کرد، اما مطمئنا بهترین داروی درمان زود انزالی دارویی است که کمترین عارضه و بیشترین اثر بخشی را داشته باشد. در ادامه به بررسی این مسئله و معرفی یکی از داروهای زود انزالی می پردازیم.
مقاله مرتبط : علت زود انزالی
داروی زود انزالی : داپوکستین Dapoxetine
داپوکستین جزء داروهای بازدارنده بازجذب انتخابی سروتونین a potent selective serotonin reuptake inhibitor یا SSRI است که دارای اثر بخشی سریع است. این دارو برای درمان زود انزالی تجویز می شود و یی داروی زود انزالی محسوب می شود. این داروی زود انزالی ممکن است در روزهای اول مصرف اثر بخشی سریع نداشته باشد، اما اگر یک تا سه ساعت قبل از شروع رابطه جنسی مصرف شود، اثر بخشی آن را مشاهده خواهید کرد.
این داروی زود انزالی در دو نوع 30 و 60 میلی گرم به فروش می رسد و باید همراه با یک لیوان آب کامل مصرف شود. پزشکان بیشتر 30 میلی گرم دارو را تجویز می کنند. البته برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی بهتر است شروع مصرف دارو با همان 30 میلی گرم باشد، در صورتی که پس از دو ماه مصرف دارو بهبود علائم را در خود مشاهده نکرد، بهتر است مجدد به پزشک مراجعه کند، در این شرایط احتمالا پزشک 60 میلی گرم را تجویز خواهد کرد.
نکاتی برای مصرف داروی داپوکستین
• مصرف این داروی زود انزالی در گروه سنی ۱۸ تا ۶۴ سال توصیه می شود.
• از مصرف روزانه دارو داپوکستین اجتناب کنید.
• از مصرف این داروی زود انزالی با الکل اجتناب کنید، چرا که مصرف این داروی همراه با الکل احتمال غش کردن را بالا می برد.
• این داروی زود انزالی حاوی لاکتولوز است بنابراین افرادی که دارای حساسیت به لاکتولوز هستند، لازم است این دارو را با احتیاط مصرف کنند.
عوارض جانبی داپوکستین
این داروی زود انزالی مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد، اولین و شایع ترین عوارض این دارو به شرح زیر می باشند:
• سردرد
• تهوع
• عصبی شدن
• خواب آلودگی یا مشکل در خوابیدن
در صورت تداوم این علائم یا بدتر شدن آنها حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که این داروی زود انزالی با صلاحدید پزشک تجویز شده و بدون مشورت با پزشک مصرف آن را متوقف نکنید. در صورت بروز درد قفسه سینه که یکی از عوارض جدی داپوکستین است، فورا به پزشک مراجعه کنید. برخی دیگر از عوارض جدی داپوکستین به شرح زیر می باشند:
• تپش نامنظم یا سریع قلب
• تغییرات روحی و خلقی (مانند بی قراری، گیجی، افسردگی، توهم و فکر به خودکشی)
بروز واکنش حساسیتی به این داروی زود انزالی به ندرت اتفاق می افتد، با این حال در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک به پزشک مراجعه کنید، علائم واکنش آلرژیک به شرح زیر هستند:
• تب
• تورم غدد لنفاوی
• بثورات پوستی
• خارش یا تورم در ناحیه زبان و گلو
• سرگیجه شدید
• مشکل تنفسی
چند نکته مهم که قبل از شروع مصرف داپوکستین باید در نظر داشته باشید:
• قبل از شروع مصرف این داروی زود انزالی اگر داروی دیگری مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
• قبل از شروع مصرف اگر سابقه حساسیت دارویی دارید (چه داروهای گیاهی و یا مکمل ها) حتما به پزشک اطلاع دهید.
• در مورد سوابق پزشکی خود با پزشکتان صحبت کنید، به ویژه اگر دچار بیماری هایی مانند مشکلات قلبی (مانند بزرگ شدن قلب، مشکل دریچه میترال، درد قفسه سینه، حمله قلبی، ضربان قلبی نا منظم)، فشار خون بالا، مشکلات کبد، اختلالات روحی و روانی (مانند افسردگی و روان پریشی)، سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف مواد (مانند مصرف بیش از حد مواد یا اعتیاد به الکل).
مصرف این دارو را به طور ناگهانی و بدون مشورت با پزشک قطع نکنید.
درمان زود انزالی با مکمل ها
برخی مکمل ها و مواد معدنی را می توان داروهای زود انزالی در نظر گرفت، چرا که مصرف آنها به بهبود زود انزالی کمک می کند. در ادامه به برخی از این مکمل ها به عنوان داروی زود انزالی اشاره می کنیم.
زینک یا روی Zinc
کمبود روی و اختلالات جنسی، از جمله زود انزالی، با هم در ارتباط هستند. همچنین زینک در باروری مردان نقش مهمی دارد. برخی پژوهش ها اعلام کرده اند که کاهش مقادیر روی در مایع منی مردان مبتلا به ناباروری در آنها شده است.
مکمل زینک به بهبود مشکلات جنسی کمک کرده و سطح تستوسترون را در بدن افزایش می دهد. این مکمل میل جنسی را نیز بهبود می بخشد و به رفع برخی مشکلات جنسی از جمله زود انزالی کمک می کند، بنابراین می توانید مکمل زینک را به عنوان داروی زود انزالی مصرف کنید.
منیزیم
منیزیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم برای تولید اسپرم سالم و سلامت باروری است. بررسی ها نشان داده اند کمبود منیزیم یک عامل مهم در بروز زود انزالی است زیرا منیزیم می تواند برخی انقباضات عضلانی موثر در ارگاسم را افزایش دهد. بنابراین اگر مبتلا به مشکل انزال زود رس هستید، قبل از شروع مصرف داروی زود انزالی بهتر است مکمل منیزیم را امتحان کنید.
برخی مکمل های دیگر که به جای داروی زود انزالی می توانند به درمان کمک کنند، عبارتند از:
• کلسیم
• مس
• منگنز
• سلنیوم
مقاله مرتبط : داروهای اورولوژی
ورزش کردن برای درمان زود انزالی
انجام تمرینات کگل عضلات درگیر در انزال را ورزش داده و تقویت می کند. با تقویت این عضلات می توانید به ارگاسم و انزال خود کنترل بیشتری داشته باشید. به جای مصرف داروی زود انزالی و یا حتی همراه با مصرف این دارو توصیه این تمرینات را نیز انجام دهید. پژوهشی که در این زمینه انجام شد نشان داد که 12 هفته انجام درست و منظم تمرینات کگل به مردان در کنترل انزال و بهبود زود انزالی کمک می کند، همچنین مدت زمان ارگاسم را افزایش می دهد.
عضلات کف لگن همان عضلاتی هستند که در قطع جریان ادرار نقش دارند، برای یافتن این عضلات باید در حین دفع ادرار، ادرار خود را متوقف کند، عضلاتی که به متوقف کردن ادرار کمک می کنند، همان عضلات کف لگن هستند. برای انجام تمرینات کگل در یک وضعیت راحت بنشینید یا دراز بکشید، بدون اینکه به پرینه (ناحیه بین مقعد و انداو تناسلی) فشار وارد شود. عضله درگیر در قطع جریان را تا حد ممکن سفت و منقبض کنید و به مدت 5 ثانیه به همین حالت بمانید.
باید احساس کنید که عضلات در حال بالا رفتن هستند، همچنین ممکن است کمی احساس فشار در داخل بدن و نزدیک عضلات داشته باشید. برای بهبود زود انزالی روش های دیگری هم وجود دارد، به عنوان مثال استفاده از کاندوم، استفاده از بی حسی های موضعی، تکنیک های شروع و توقف رابطه و همچنین تکنیک فشار دادن سر آلت قبل از انزال.
می توانید قبل از شروع مصرف داروی زود انزالی این روش ها را امتحان کنید، در صورت بهبود نیازی به مصرف دارو نخواهید داشت. اما در صورتی که زود انزالی به طور مداوم و بیشتر از 3 ماه ادامه پیدا کرد لازم است به پزشک مراجعه کنید.
هشدار: داروهای زود انزالی را زیر نظر پزشک مصرف کنید و از مصرف خود سرانه هر گونه دارو و قرص زود انزالی اجتناب کنید.
لینکدین مداریا را دنبال کنید.