گردهمایی علمی معرفی 19 بیماری قابل درمان با پلکسر در مطب چشم پزشکان
شرکت دانش بنیان مایا اسلیم آریا، مداریا، که همواره در معرفی تکنولوژی های به روز پیشگام بوده است، اقدام به برگزاری گردهمایی علمی برای معرفی تکنولوژی پلکسر در چشم پزشکی نمود. تکنولوژی پلکسر توسط شرکت GMV ایتالیا ساخته و ثبت بین المللی شده است. تکنیک استفاده از آن طی چند سال توسط متخصصین و محققین در ایتالیا، ایران و سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفته و اخیرا وارد دنیای چشم پزشکی شده است.
این گردهمایی بین المللی با عنوان “Hot Summer Days with Hot Plasma Topics” و با همکاری مشترک شرکت GMV و شرکت مداریا و مجموعه سلامت بینایی از ایران برگزار گردید و هدف از آن معرفی تکنولوژی پلکسر به چشم پزشکان در سراسر جهان و همچنین معرفی 19 بیماری قابل در مان با پلکسر در مطب می باشد.
لازم به ذکر است که در این گردهمایی علمی متخصصین چشم پزشک زیادی از ایران و سراسر جهان به صورت حضوری و غیر حضوری شرکت داشتند. سخنرانان در این مراسم که برخی حضوری و برخی غیر حضوری سخنرانی خود را ارائه دادند، به شرح زیر می باشند:
-
دکتر مصطفی فرهی، قائم مقام شرکت مداریا از تهران
-
دکتر فرهاد نجات، جراح و متخصص چشم پزشکی از تهران
-
پروفسور سوتیریس سیوماس Sotirios Tsioumas، جراح و متخصص چشم پزشک از یونان
-
پروفسور خسرو جدیدی، جراح و متخصص چشم و دارای فوق تخصص قرنیه از تهران
-
دکتر ایوان تانو I. Tanev، متخصص چشم پزشکی از بلغارستان
-
دکتر مرسل مهریار، متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص شبکیه از شیراز
-
دکتر نازنین سادات نبوی متخصص پوست مو و زیبایی از تهران
-
دکتر علیرضا کاملی جراح و متخصص چشم تهران
-
دکتر النا روسی Elena Rossi (برد دانشگاه Reggio Emilia, Modena) از ایتالیا
-
دکتر آندره آ کانچلی (مدیر تحقیق و توسعه شرکت GMV) از ایتالیا
این کنفرانس وبینار بین المللی در روز جمعه 18 تیر ماه 1400 از ساعت 11 الی 15 به وقت ایران و در باغ کارمان لواسان برگزار گردید.
دکتر فرهی در آغاز این مراسم از حاضرین خواست که به احترام چشم پزشکانی که در همه گیری کرونا از دنیا رفته اند، به مدت یک دقیقه سکوت کنند. پس از آن سخنرانی خود را با اهمیت ایمنی و عدم عوارض جانبی در درمان ادامه داد و بیان کرد: مسئله مهمی که پس از ایمنی درمان وجود دارد، نتایج بالینی است؛ پزشکان و بیماران به دنبال روش های بدون درد هستند که دوره نقاهت آن تا حد امکان کوتاه بوده و فرایند درمان نیز ساده و سریع اجرا شود و در نهایت مسئله مهم دیگر هزینه درمان است که اغلب بیماران به دنبال روش های کم هزینه تر و به صرفه تر هستند.
وی دستگاه های درمانی مبنی بر انرژی را به دو دسته تقسیم کرد و ادامه داد: از نظر من این دستگاه ها در دو گروه نئو گرنولیشن neo-granulation یا دستگاه های ابلیشن Ablation و گروه دوم دستگاه های بایو استیمیولیشن Biostimulation هستند. گروه اول از طریق تخریب بافت معیوب یا قدیمی و جایگزین شدن بافت جدید کار خود را انجام می دهند و گروه دوم با تحریک فعالیت های زیستی در بافت ها به جوانسازی و ترمیم آنها کمک می کنند.
دکتر فرهی در ادامه سخنان خود مراحل بهبود زخم را توضیح داد و بیان کرد: هر چه حجم ابلیشن بزرگتر باشد، درمان موثرتر خواهد بود. برای ابلیت کردن بخش بزرگتری از بافت باید انرژی کافی در یک زمان مشخص به بافت منتقل شود . برای کاهش بافت نکروتیک باید انرژی انتقال یافته افزایش پیدا کند. بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که مقدار زیادی انرژی در زمانی کوتاه به بافت منتقل شود.
وی در ادامه به معرفی و مقایسه سایر انرژی ها از جمله لیزر، رادیوفرکانس و غیره پرداخت و همچنین تصاویری مربوط به یافته های بافت شناسی در روش های درمانی مختلف را به پزشکان ارائه داد.
مبحث بعدی که دکتر فرهی به بیان آن پرداخت، مسئله برتری پلاسما به سایر انرژی ها بود وی در این باره گفت: چرا pure plasma انرژی ایده آل برای فرایندهای درمانی محسوب می شود؟ پلاسما مقدار زیادی انرژی را در زمان خیلی کوتاهی به بافت منتقل می کند.
وی در ادامه به معرفی پلاسما که حالت چهارم ماده است، پرداخت و عملکرد پلاسما را بر روی بافت توضیح داد. سپس ویژگی های خاص پلکسر را بیان کرد و در پایان سخنان خود گفت: پلکسر دستگاهی ایمن است که نتایج دلخواه را به دنبال دارد.
دکتر فرهاد نجات پس از اتمام سخنان دکتر فرهی،سخنرانی را ادامه داد، وی پس از معرفی خود، از شرکت دانش بنیان مایا اسلیم آریا به خاطر فراهم کردن فرصت و برگزاری گردهمایی علمی برای چشم پزشکان، تشکر نمود و سپس به معرفی روش درمانی پانیذ با پلکسر پرداخت و در این باره گفت: در سال 2016 پس از کشف کاربردهای خاص پلاسما بر روی پوست، مرکز سلامت بینایی تصمیم گرفت از ویژگی های پلکسر برای درمان بیماری های سطح چشم استفاده کند و پس از آن روش پانیذ یا Plasma Assisted Non-invasive Surgery ابداع شد. در این روش نمونه های حیوانی و انسانی زیادی مورد بررسی قرار گرفتند تا ایمنی و اثربخشی پلکسر تایید شود.
وی در ادامه به 5 نمونه از بیماری های سطح چشم که به کمک پلکسر درمان شده بودند، اشاره کرد؛ بیماری های معرفی شده توسط دکتر نجات عبارتند از:
- پینگوکولا Pinguecula
- سنگ ملتحمه Conjunctival concretion
- کیست روی پلک lidmargin cyst
- کنژاکتیو شالزی Conjunctivochalasis
- خونریزی زیر ملتحمه recurrent subconjunctival hemorrhage
دکتر فرهاد نجات در بررسی هر یک از این نمونه ها، طریقه درمان با پلکسر و همچنین داروهای تجویز شده و بی حسی های مورد استفاده را نیز معرفی کرد.
وی در ادامه سخنان خود مقالات علمی منتشر شده در زمینه روش پانیذ را به چشم پزشکان حاضر در این گردهمایی معرفی کرد.
پروفسور خسرو جدیدی سخنران بعدی این گردهمایی علمی بود که سخنان خود را با تشکر از شرکت GMV ایتالیا و شرکت مداریا آغاز کرد و سپس به بررسی 3 مورد از بیماری های سطح چشم پرداخت که به وسیله پلکسر و در مطب پزشک قابل درمان هستند. بیماری هایی که توسط دکتر جدیدی مورد بررسی قرار گرفتند به شرح زیر می باشند:
- کیست ملتحمه Conjunctival Cyst
- همانژیوم Hemangioma
- Pseudophakic bullous keratopathy یا PBK
پروفسور جدیدی نیز در بررسی این بیماری ها ابتدا به روش های درمانی رایج اشاره کرده و سپس روش درمان با پلکسر را مورد بررسی قرار داد و در انتها داروها و بی حسی های تجویز شده برای هر بیماری را معرفی نمود.
دکتر سوتیریس Sotirios Tsioumas از یونان پس از آن به سخنرانی پرداخت. دکتر سوتیریس به نقش پلکسر در بلفاروپلاستی اشاره کرد و توضیحاتی در مورد Soft surgery ارائه داد و به بیان تاریخچه بلفاروپلاستی پرداخت که به سال 625 قبل از میلاد برمی گردد و منشا آن نیز یونان است.
وی در ادامه صحبت ها در مورد تفاوت های بلفاروپلاستی به روش جراحی و بلفاروپلاستی با پلکسر صحبت کرد و به مزیت های روش غیر جراحی اشاره کرد.
دکتر النا روسی Elena Rossi سخنران بعدی بود که در رابطه با درمان زانتالاسما Xanthelasma با پلکسر نکاتی را بیان کرد و تصاویر و یدئوهای مربوط به نمونه های درمان شده را به میهمانان نمایش داد.
دکتر ایوان تانو I. Tanev از بلغارستان سخنران بعدی این وبینار بود که در مورد درمان گلوکوم با پلکسر و چگونگی عملکرد پلکسر در درمان این بیماری سخنرانی کرد. وی ویدئوی حین کار با پلکسر را برای میهمانان به نمایش گذاشت و در انتها فرایند بهبود گلوکوم را نیز به شکل ویدئوی کوتاه به پزشکان حاضر نمایش داد.
دکتر نازنین نبوی از ایران ،پس از دکتر تانو به سخنرانی پرداخت. دکتر نبوی در ابتدا انواع چین و چروک و روش های درمان موجود را معرفی کرده و پس از آن اثربخشی پلکسر و رفع چین و چروک های پوست با پلکسر را مورد بررسی قرار داد. دکتر نبوی در مورد عوارض احتمالی پلکسر و روش های پیشگیری از این عوارض نیز سخنانی گفت.
سایر بیماری های قابل درمان توسط پلکسر که توسط دکتر نبوی به آنها اشاره شد، عبارتند از:
- Seborrheic keratosis
- Melanocytic nevus
- Malignant melanoma
دکتر مرسل مهریار سخنرانی بعدی در این وبینار بود که از شیراز در این وبینار شرکت کرده و تجربیات خود را در زمینه درمان بیماری های چشم با پلکسر با سایر پزشکان به اشتراک گذاشت.
بیماری که توسط دکتر مهریار مورد بررسی قرار گرفت بیماری گرانولوم پیوژنیک Pyogenic granuloma بود. وی ابتدا در مورد علت بیماری سخنانی بیان کرد و پس از آن روش های درمانی که تاکنون ارائه شده را مورد بررسی قرار داد.
در ادامه دکتر مهریار ویدئوی درمان گرانولوم پیوژنیک به وسیله پلکسر را پخش کرد و در حین پخش این ویدئو توضیحاتی را در مورد چگونگی درمان بیان کرد.
بیماری دیگری که توسط دکتر مهریار مورد بررسی قرار گرفت بیماری symblepharon occluding punctum و pterygium بود.
دکتر کاملی از کرج سخنران بعدی این وبینار بود که توضیحاتی در مورد برخی بیماری های سطح چشم و درمان آنها با پلکسر ارائه داد. دکتر کاملی درمان بیماری سیمبلفارون Symblepharon با پلگسر را مورد بررسی قرار داد و تجربه خود در رابطه با درمان این بیماری را با سایر پزشکان به اشتراک گذاشت.
دکتر آندرا کانچلی Andrea Cancelli پس از دکتر کاملی، در مورد تاریخچه شرکت GMV و همچنین کاربردهای پلکسر توضیحاتی ارائه داد.
در انتهای این وبینار سخنرانان به پرسش های پزشکان پاسخ دادند. لازم به ذکر است که این گردهمایی کاملا به زبان انگلیسی برگزار شد.