لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز و زیبایی اندام ها (بررسی تخصصی)

لیزر لیپولیز یکی از تکنولوژی های مورد استفاده در کلینیک های درمانی است. این مطلب مختص پزشک، درمانگر و دارندگان کلینیک های زیبایی است و نکاتی در مورد این تکنولوژی ارائه می شود که دانستن آنها باعث رضایت مراجعین و خرسندی شما پزشکان و درمانگران خواهد شد.

فهرست مطالب

استراتژی های لاغری

لاغری و رسیدن به تناسب اندام شامل استراتژی های متفاوتی می شود، برخی از استراتژی ها تهاجمی (مانند پیکرتراشی و انجام انواع جراحی)، برخی نیمه تهاجمی (مانند لیزر لیپولیز) و برخی دیگر غیر تهاجمی (به عنوان مثال دستگاه های تناسب اندام ساخت مداریا، از جمله دستگاه ولکینو و اسلیم فیت) هستند.

مراجعین شما در حوزه تناسب اندام اغلب با شکایت از چاقی های موضعی، درمان تناسب اندام و برای ایجاد شکل مناسب در بدن به شما مراجعه می کنند. امروزه مراجعین به دنبال درمان های کم دردتر، کم هزینه تر، با نتایج بالینی ماندگار، بدون عود، سریع و ایمن هستند، بنابراین روش های غیر تهاجمی محبوبیت زیادی به دست آورده اند.

در استراتژی های غیر تهاجمی به تغذیه، ورزش، محیط سالم و استفاده از دستگاه های غیر تهاجمی اهمیت ویژه ای داده می شود که روش هایی بسیار امن و بدون عارضه محسوب می شوند.

یکی از روش های نیمه تهاجمی برای لاغری استفاده از لیزر لیپولیز است. در ادامه این مقاله به معرفی دستگاه ولیکنو و همچنین بررسی لیزر لیپولیز می پردازیم.

مقاله مرتبط: اندرمولوژی

لیپولیز چیست

لیپولیز چیست؟

قبل از اینکه به معرفی لیزر لیپولیز بپردازیم، فرایند لیپولیز را تشریح می کنیم. لیپولیز یک فرآیند بیوشیمیایی است که برای شکستن و هیدرولیز تری‌ گلیسرول‌ یا تری‌گلیسریدها به اسید چرب و گلیسرول اتفاق می افتد.

انسولین مهم ترین هورمون تنظیم کننده در لیپولیز است. لیپولیز تنها زمانی رخ می دهد که سطح انسولین کاهش پیدا می کند. سایر هورمون های تاثیر گذار بر روی لیپولیز عبارتند از: گلوکاگون glucagon، اپینفرین epinephrine، نوراپینفرین norepinephrine، هورمون رشد، هورمون atrial natriuretic peptide یا ANP و هورمون brain natriuretic peptide یا BNP و هورمون کورتیزول. به آنزیم‌های درگیر در این فرایند لیپاز Lipase گفته می‌شود.

لیپولیز یک فرآیند حیاتی محسوب می شود چرا که تری‌گلیسرید ‏در شکل غیر هیدرولیزه شده نمی‌تواند به درون سلول‌ها نفوذ کند.

چرخه لیپولیز در بدن به این صورت است: زمانی که انرژی ذخیره شده کم می شود و بدن نیاز به انرژی دارد، چربی های موجود در بدن به راحتی در دسترس قرار می گیرند. لیپولیز دسترسی به چربی ها را تسهیل می کند و انتقال چربی ها را درون رگ های خونی آسان تر می کند.

در هنگام کمبود انرژی بدن، چربی های اضافه به شکل اسیدهای چرب تجزیه شده و به عنوان سوخت دوباره مورد استفاده قرار می گیرند و انرژی بدن را تامین می کنند.

در اصطلاح جراحی و روش های لاغری در کلینیک ها، لیپولیز به معنای چربی سوزی و حل کردن چربی های انباشته در بافت های بدن است. متخصصان و جراحان به دنبال روشی هستند که بتوانند چربی های بیشتری را در بدن بسوزانند و به این ترتیب بتوانند در افراد با توده چربی زیاد و اضافه وزن، نوعی تعادل وزنی ایجاد کنند.

کمک به لاغری با لیپولیز

لیزر لیپولیز چگونه به لاغری کمک می کند؟

لیزر لیپولیزبه عنوان یک روش غیر جراحی و موثر برای رفع چربی ها و فرم دادن به بدن مطرح می شود. این لیزر به نوعی فرایند لیپولیز را در بدن شبیه سازی می کند. برتری لیزر لیپولیز نسبت به لیپوساکشن این است که چربی های موضعی را برطرف کرده و عدم تقارن را در بدن اصلاح می کند و در عین حال عوارض و خطرات لیپوساکشن را ندارد.

لیزر لیپولیز، همان لیزر دایود با طول موج 1210 نانومتری است که به راحتی جذب بافت غنی از چربی می شود و قادر است سلول های چربی و سلول های بنیادی مزانشیمی mesenchymal بافت زیر جلدی را به شکل جدید تحریک کند، که این نوع جدید تحریک حرارتی انتخابی Selective Photothermostimulation یا SPS نامیده می شود. انرژی ساطع شده توسط لیزر از گرمایش حجمی برای لیپولیز سلول های چربی، انقباض پوست و تحریک کلاژن استفاده می کند.

در این روش پرتوهای لیزر با توان کم تا عمق حدودا 9 میلی متری، جایی که چربی های زیر جلدی قرار دارند، نفوذ می کنند. پس از نفوذ لیزر دیواره سلول های چربی به وسیله لیزر متلاشی می شوند و منافذ کوچکی در آن ها ایجاد می شود. سپس محتویات چربی از درون سلول ها خارج شده و در فضای بین سلولی منتشر می شود.

پس از انتشار چربی در فضای بین سلولی سیستم لنفاوی بدن وارد عمل می شود. سیستم لنفاوی چربی های اضافه فضای بین بافتی را جذب کرده و وارد جریان خون می کنند. اگر فرد پس از درمان شروع به ورزش کند، بدن از چربی به عنوان یک منبع انرژی استفاده می کند؛ در این مواقع به طور معمول چربی های اطراف اندام های حیاتی، مانند کبد و کلیه ها، مصرف می شوند.

اما از آنجایی که از قبل به کمک لیزر چربی های در دسترس افزایش پیدا کرده اند (مناطقی که نسبت به چربی سوزی مقاوم هستند)، بدن از این چربی ها به عنوان منبع انرژی استفاده می کند و بیمار کاهش سایز را در بخش های تحت درمان مشاهده خواهد کرد.

نکته: با خروج محتویات سلول های چربی و ورود آنها به سیستم گردش خون به کمک لیزر لیپولیز، سلول های چربی از بین نمی روند، بلکه کوچک می شوند یا به اصطلاح Shrinkage سلول های چربی رخ می دهد.

لیزر لیپولیز : توصیه های پزشک به بیمار

• اگر بیمار شما پس از اتمام جلسه درمانی ورزش های هوازی انجام ندهد، چربی های آزاد شده در بخش های دیگری از بدن، مانند شکم یا باسن، ذخیره می شوند و نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد. بنابراین لازم است فرد پس از هر جلسه بین 40 تا 60 دقیقه ورزش هوازی انجام دهد.

• پس از اتمام ورزش بهتر است فرد تا 2 ساعت از خوردن هر گونه غذا اجتناب کند، به این شکل بدن تلاش بیشتری برای چربی سوزی می کند. پس از ورزش فرد اجازه نوشیدن آب دارد.

• به بیمار توصیه کنید روزانه آب زیادی بنوشد و تغذیه مناسبی را انتخاب کند.

بیشترین مراجعه کنندگان لیزر لیپولیز افراد 40 تا 60 سال هستند، اضافه وزن در این فرد منجر به کمردرد و فرسایش بیشتر زانوها می شود، بنابراین بیشتر از دیگران به دنبال روشی برای کاهش وزن هستند. لیزر لیپولیز به عنوان یک روش نیمه تهاجمی مناسب این افراد در نظر گرفته می شود.

افراد بالای 60 سال تنها در صورتی می توانند از لیزر لیپولیز استفاده کنند که سلامت قلبی و عروقی و جسمانی آنها مورد تایید باشد.

اما افرادی هستند که کاندیدای مناسبی برای استفاده از روش های غیر تهاجمی نیستند، به عنوان مثال افرادی که دارای BMI خیلی بالا هستند و به نوعی دچار اضافه وزن زیاد می باشند و یا افرادی که دچار مشکلات هورمونی هستند. این افراد طبق تشخیص پزشکان محترم به سمت روش های سریعتر و تهاجمی و یا نیمه تهاجمی هدایت می شوند.

دستگاه ولکینو

تفاوت ولکینو با لیزر لیپولیز

دستگاه ولکینو یکی از جدیدترین دستگاه ها در حوزه تناسب اندام است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب از تکنولوژی های مختلف  بهره گرفته و علاوه بر این در حوزه جوانسازی هم به شکل موثر به کار گرفته می شود.

در مورد تناسب اندام، که موضوع اصلی بحث ما در این مقاله است، دستگاه ولکینو حتی در بافت های مقاوم به درمان برای درمان بخش هیپودرم و کوچک کردن ضخامت بافت چربی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به بررسی تکنولوژی های به کار رفته در این دستگاه می پردازیم.

تکنولوژی های به کار رفته در ولکینو در حوزه تناسب اندام

اولین تکنولوژی به کار رفته در این دستگاه رادیوفرکانس گرمایشی است. در زمان استفاده از رادیوفرکانس، بافت منطقه تحت درمان گرم می شود، سیستم دفاعی بدن با افزایش خونرسانی در منطقه گرم شده سعی در کاهش دما دارد. در نتیجه ی افزایش خونرسانی، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به منطقه می رسد و این امر نتایج مطلوبی را در پی دارد.

با ورود امواج رادیوفرکانس انرژی داخلی ذرات، یعنی هیپودرم و یا همان سلول های چربی، افزایش پیدا می کند. در حالیکه دمای سطح پوست هنوز به 40 درجه نرسیده، دمای سلول های چربی از 48 درجه فراتر رفته اند. سلول های چربی وارد فاز آپاپتوزیس Apoptosis یا مرگ خود خواسته سلول ها شده و منهدم می شوند و ذرات باقیمانده از این انهدام پس از آن توسط ماکروفاژها Macrophage بلعیده شده و از بین می روند. بنابراین پس از مدتی فرد شاهد کاهش میزان چربی های مجتمع در بدن خود خواهد بود و لاغری و تناسب اندام حاصل می شود.

به یاد داشته باشید که تعداد سلول های چربی در بدن انسان از 3 سالگی به بعد افزایش پیدا نمی کند و فقط حجم این سلول ها تغییر می کند (بزرگ می شوند) بنابراین اگر یک سلول چربی از بین برده شود، یک فرایند برگشت ناپذیر رخ داده و آن سلول برای همیشه از بین رفته است. اما آگاهی در مورد تغذیه سالم و ورزش کافی به مراجعین خود ارائه دهید تا از رشد سایر سلول های چربی پیشگیری شود.

نکته: به مراجعین خود توصیه کنید یک روز قبل از شروع درمان با دستگاه ولکینو حتما آب زیادی بنوشند و بدن خود را هیدراته کنند. هر چه مقدار آب در بدن بیشتر باشد، میزان موفقیت درمان در حوزه رادیوفرکانس بیشتر خواهد بود.

بخش دوم تکنولوژی دستگاه ولکینو مربوط می شود که microvibropercussion یا ریزتکانه هایی که در بافت ایجاد می شود. یکی از مهم ترین مسائل در بافت مقاوم به درمان بزرگ شدن بیش از حد سلول چربی است که در این شرایط امکان خونرسانی و شکستن این سلول وجود ندارد و در نتیجه یک بافت فیبروزه شده هم در بین سلول های چربی بزرگ شده به وجود می آید.

در حقیقت این سلول هیچ سیگنالی برای تغییر دریافت نمی کند که در نتیجه به چنین بافتی، بافت مقاوم به درمان گفته می شود. در دستگاه ولکینو برای اثر بخشی بر روی چنین بافتی تکنولوژی منحصر به فرد microvibropercussion و یا ریزتکانه های دستگاه تعبیه شده است.

  • هندپیس نیاگارا

بخش سوم تکنولوژی دستگاه ولکینو مربوط به تکنولوژی نور است. انرژی فوتون های نور با طول موج 630 نانومتر به بافت بدن بیمار می رسد و افزایش گردش خون، افزایش تولید کلاژن به واسطه تحریک فیبروبلاست ها به کمک این طول موج و در نهایت اثرات تایتنینگ یا سفتی پوست بر بدن بیمار اتفاق می افتد. در نتیجه پس از لاغر شدن و کاهش سایز، بیمار شما دچار شلی پوست نخواهد شد.

دستگاه ولکینو یک دستگاه بدون درد، غیر هورمونی، غیر جراحی، بدون زمان انتظار و نقاهت، بدون نیاز به بی حسی و اتاق عمل است  یک جایگزین مناسب برای روش های تهاجمی و نیمه تهاجمی، از جمله لیزر لیپولیز ، محسوب می شود.

مقاله مرتبط: لیزر الکساندرایت

اینستاگرام مداریا را دنبال کنید.