دستگاه جت پلاسما

پلاسماهای دیگر و کاربردهای آن در زیبایی

استفاده از پلاسما در دستگاه های مختلف پزشکی و صنعتی محبوبیت زیادی پیدا کرده، دستگاه های جت پلاسما از انواع این دستگاه ها هستندکه در این مقاله به بررسی آن می پردازیم.

فهرست مطالب

معرفی پلاسماهای دیگر

یکی از تکنولوژی های جدیدی که امروزه در دنیای پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، تکنولوژی پلاسماست که در دستگاه های مختلف از جمله دستگاه پلکسر و پلاسماهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.

آیا می دانید پلاسماجت چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در این مقاله به معرفی کامل تکنولوژی پلاسما می پردازیم و کاربردهای مختلف آن، از جمله کاربردهای آن در علم پزشکی را مورد بررسی قرار می دهیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

پلاسما حالت چهارم ماده است، همانطور که می دانید ماده در سه حالت مایع، جامد و گاز در طبیعت وجود دارد، اما حالت چهارم ماده چیست و چگونه تولید می شود؟

پلاسما در فیزیک، یک رسانای الکتریکی محسوب می شود که در آن ذرات دارای بار مثبت و منفی تقریبا مساوی هستند. هنگامی که اتم‌های یک گاز یونیزه می‌شوند، پلاسما تولید می‌شود. به منظور ایجاد پلاسما باید به اتم های گاز انرژی تزریق شود، انرژی ممکن است از نوع انرژی گرما، الکتریکی یا نور باشد.

از آنجایی که پلاسما از ذرات باردار تشکیل شده است، به میدان های الکترومغناطیسی واکنش نشان می دهد و الکتریسیته را هدایت می کند. اما در مقابل پلاسما، بیشتر گازها عایق الکتریکی هستند.

مقاله مرتبط:  پلاسمای سرد

کاربرد دستگاه جت پلاسما

کابردهای پلاسما

پلاسما کاربردهای زیادی دارد، یکی از کاربردهای پلاسما در پزشکی است که طی سال های اخیر مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. پلاسما بر روی بیماری های مختلف به ویژه بیماری های پوستی، تاثیر زیادی دارد و از بهبود و ترمیم زخم گرفته تا درمان سرطان از پلاسما استفاده می شود.

دستگاه های مختلفی وجود دارند که مجهز به تکنولوژی پلاسما هستند، از جمله دستگاه پلکسر پلاس فرکشنال، در این دستگاه از پلاسمای خالص استفاده شده است. بسیاری از دستگاه های پلاسما نیز به پلاسماهای دیگر معروفند، دلیل این نامگذاری برخورد یک جت هوا به سطح پوست است که پس از آن درمان انجام می شود.

پلاسما به عنوان یک روش غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست وارد دنیای پزشکی شد و اولین بار شرکت GMV ایتالیا از تکنولوژی پلاسما در دستگاه پلسکر استفاده کرده و موفق به پتنت آن نیز شد. پس از آن به دلیل ایجاد جت هوا و برخورد آن با پوست، دستگاه های زیاد دیگری وارد بازار شدند که این دستگاه های پلاسماهای دیگر نام گرفتند.

باید توجه داشت به دلیل تفاوت روش های تولید پلاسما در این دستگاه ها، نتایج حاصل نیز متفاوت خواهد بود.

دستگاه پلکسر تولید کننده خالص پلاسما یا pure plasma generator است، در صورتی که پلاسماهای دیگر دستگاهی است که پلاسمای خالص تولید نمی کند.

دستگاه های مبتنی بر پلاسماهای دیگر در سال 2014 وارد دنیای پزشکی شدند و مورد توجه بسیاری از پزشکان و متخصصین پوست قرار گرفتند. عملکرد دستگاه های پلاسماهای دیگر که بعد از دستگاه پلکسر وارد بازار شدند، تفاوت های زیادی دارند.

درمان با دستگاه های مبتنی بر پلاسما (دستگاه پلکسر) بسته به ناحیه درمان بین 30 تا 40 دقیقه طول می کشد.

این دستگاه ها به این صورت عمل می کنند که گاز بین پوست و نوک سوزن را یونیزه کرده و با اعمال بار الکتریکی روی غشا پوست، به تحریک سلول های پوست و جوانسازی ناحیه تحت درمان کمک می کند.

کاربرد پلاسما

کاربرد پلاسماهای دیگر

• درمان جای زخم
• از بین بردن ترک های پوستی یا stretch mark
• از بین بردن جای تتو یا خالکوبی
• درمان انواع زگیل، از جمله زگیل تناسلی
• رفع لک های پوستی

یکی از کاربردهای پلاسماهای دیگر ، لیفت بینی است. در روش پلاسماهای دیگر بینی، پلاسما به بخش های مختلف بینی و با فاصله خیلی کم تابانده می شود و باعث سوزاندن و جمع شدن بینی می شود که نتیجه آن لیفت بینی یا فرم دهی به آن است.

پلاسماهای دیگر بینی بدون بیهوشی انجام می شود، اما قبل از شروع کار، محل درمان با استفاده از بی حسی موضعی، بی حس می شود. لازم به یادآوری است که با پلاسماهای دیگر بینی می توان بینی را لیفت کرد و یا فرم آن را اصلاح کرد، اما پلاسماهای دیگر بینی به کوچک کردن بینی کمک نمی کند.

دستگاه های مبتنی بر پلاسماهای دیگر دارای عوارض جانبی هستند، که برخی از شایع ترین این عوارض عبارتند از:

• بروز نکروز
• احساس گرما در پوست
• بروز زخم های عفونی
• آسیب های خفیف پوستی
• قرمزی و التهاب پوست

اغلب این عوارض موقت هستند و پس از مدتی برطرف می شوند.

در مقابل مطالعات مربوط به دستگاه پلکسر پلاسما از سال 2009 آغاز شده و در سال 2011 منتشر شد و پس از دریافت تاییدیه در سال 2012 وارد دنیای پزشکی شد.

دستگاه پلکسر کاربردهای زیادی در پزشکی دارد، از جمله در لیفت بینی، چشم پزشکی، دندانپزشکی و زنان و زیبایی، اما یکی از برترین زمینه های درمانی پلکسر لیفت پلک یا بلفاروپلاستی به روش غیر جراحی است که باعث محبوبیت این دستگاه در میان متخصصین پوست شده است.

کاربردهای درمانی پلکشر پلاس مشابه کاربردهای پلاسماهای دیگر است، اما برخی کاربردهای درمانی پلکسر پلاس قابل انجام با پلاسماهای دیگر نیست، از جمله این کاربردها عبارتند از:

• درمان بیش از 19 بیماری سطح چشم
• درمان آکنه و جای جوش
• لیفت و جوانسازی صورت و گردن
• رفع غبغب
• کوچک کردن بینی گوشتی
• لابیا پلاستی
• رفع تیرگی لابیاها

استفاده از پلاسمای خالص در دستگاه پلکسر پلاسما سطح ایمنی این دستگاه را به میزان قابل توجهی ارتقا بخشیده، به همین دلیل دستگاه پلکسر پلاسما برای انجام عمل های سطح قرنیه گزینه مناسبی است. همچنین در دستگاه پلکسر پلاسما از جریان مستقیم استفاده نمی شود، بنابراین استفاده از دستگاه پلکسر پلاسما منجر به بروز آسیب های پوستی و نکروز نمی شود.

همانطور که پیش از این ذکر شد، در دستگاه پلاسماهای دیگر از جت هوا بر روی پوست استفاده می شود، بنابراین فاصله نوک سوزن از پوست زیاد است، در حالیکه در دستگاه پلکسر پلاسما شاهد فاصله خیلی کمتری بین نوک سوزن و سطح پوست خواهیم بود. این فاصله کم باعث افزایش دقت کار با دستگاه پلکسر پلاسما می شود و علاوه بر بهبود بازدهی کار، آسیب های پوستی نیز کاهش پیدا می کنند.

علاوه بر اینکه در دستگاه پلاسماهای دیگر فاصله نوک سوزن با سطح پوست زیاد است و ریسک آسیب های پوستی وجود دارد، در زمان کار با پلاسماهای دیگر انعقاد خون نیز اتفاق می افتد.

نکته مهم دیگر در مورد دستگاه های پلاسماهای دیگر استفاده از جریان مستقیم در این دستگاه هاست که باعث افزایش میزان حرارت تولیدی می شود. در حالیکه در دستگاه پلکسر پلاسما هیچگونه جریان آزاد و در نتیجه حرارت اضافه وجود ندارد. به همین دلیل آسیب های وارد شده به پوست بسیار کمتر خواهد بود.

حرارت تولید شده در دستگاه پلکسر پلاسما یک حرارت کنترل شده است که نه تنها به پوست آسیبی نمی زند، بلکه به جوانسازی و لیفت پوست نیز کمک می کند.

یکی دیگر از ویژگی های پلکسر پلاس فرکشنال که این دستگاه را از سایر مشابهین خود متمایز می کند، این است که در فرایند درمان با آن افت انرژی اتفاق نمی افتد. از شروع تا انتهای درمان پزشک این اطمینان را دارد که با یک سطح ثابت انرژی کار درمان را انجام می دهد، این مسئله سطح ایمنی دستگاه پلکسر پلاس فرکشنال را بالا برده و درمانی بدون مشکل ارائه می شود.

دستگاه پلکسر پلاسما و همچنین دستگاه های مبتنی بر پلاسماهای دیگر از تکنولوژی پلاسما بهره گرفته اند اما در دستگاه پلکسر پلاسما یا پلکسر پلاس فرکشنال، پلاسمای به کار رفته پلاسمای خالص است که باعث افزایش گستردگی کاربردهای درمانی این دستگاه و بالا رفتن سطح ایمنی آن شده است.

مرتبط

مقاله مرتبط:  پلکسر پلاس